Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Om ett ord 2" by Daniel Ernerot & Emil Holmström # Book PDF Kindle ePub Free

Om ett ord 2

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Om ett ord 2
  • Author : Daniel Ernerot & Emil Holmström
  • Release Date : January 26, 2008
  • Genre: Foreign Languages,Books,Reference,
  • Pages : * pages
  • Size : 1040 KB

Description

Ännu mer om ett ord!

Alla ord har en historia. HÀr berÀttas den.

Grobian, punsch, knorrhane, helvetesmaskin, slashas, kinky, kuttersmycke och stalker. Den första boken blev en succĂ©. HĂ€r Ă„terkommer författarna med en bok fullspĂ€ckad med historier om vĂ„ra svenska ord.

Varför sĂ€ger vi som vi gör? Och varför heter det som det heter? I korta artiklar berĂ€ttas hĂ€r lĂ€ttsamt om ordens betydelse, anvĂ€ndning och ursprung. Flera hundra ord av dem vi anvĂ€nder dagligen utan att reflektera över fĂ„r hĂ€r sin fascinerande bakgrund beskriven, en underhĂ„llande spegling av vĂ„r historia och kultur.

Visste du till exempel att ordet punsch kommer frĂ„n hindis ord för fem, eftersom den ursprungliga drycken innehöll fem ingredienser? Eller att kalsong och calzone – ordet för den inbakade pizzan – har samma ursprung? Eller att ordet eko kommer frĂ„n den grekiska mytologins Echo, som döende ropade efter sin Ă€lskade tills bara hennes stĂ€mma Ă„terstod?

I mer Àn fyra Är har författarna skickat ut ett mejl som varje dag berÀttar om ett ord. Mejlet skickas lagom till morgonkaffet pÄ jobbet och har idag blivit en populÀr och nödvÀndig ritual för tiotusentals lÀsare runt om i landet. Deras idé Àr enkel. SprÄk Àr kul. Ord Àr kul. Och dÀrför gÀller det att göra historien bakom vÄra ord tillgÀnglig för alla.

Daniel Ernerot och Emil Holmström Àr bÄda specialister pÄ text och kommunikation. Boken Om ett ord 2 Àr resultatet av ytterligare tvÄ Ärs arbete med det populÀra sprÄkbrevet med samma namn.


PDF Ebook Download "Om ett ord 2" Online ePub Kindle